Hoe werkt het ?

Waar komen de bloedzuigers vandaan?

Het is van enorm belang dat er met de beste kwaliteit bloedzuigers gewerkt wordt.

De diertjes, die in onze praktijk ingezet worden, komen uitsluitend uit de Biebertaler Blutegelzucht in Biebertal ( Duitsland). Alleen zo weten wij zeker dat zij gezond en vitaal zijn en optimaal gehouden worden. Het is aan dit bedrijf te danken dat de medicinale bloedzuiger in Duitsland als geneesmiddel erkend is. Dat houdt in dat hij aan dezelfde eisen en voorwaarden moet voldoen als een regulier geneesmiddel. Veiligheid, bewezen werkzaamheid en kwaliteit moeten gegarandeerd zijn.

Veiligheid

Voordat de bloedzuigers verkocht worden, worden ze in de kwekerij van kleins af aan gevoed en zitten ze 8 maanden in quarantaine.  Alleen zo kan gewaarborgd worden dat zij nooit eerder op een mens of dier zijn ingezet en is de grootst mogelijke veiligheid gegeven. Op het moment dat zij in onze praktijk arriveren, zijn ze ongeveer 18-20 maanden oud.

Eenmalig “gebruik”

Helaas mogen ze om hygiënische redenen maar een keer gebruikt worden. Dat houdt in dat de diertjes na de behandeling bij ons 2 dagen mogen genieten van hun maaltijd. Daarna worden ze gekoeld op 3-6 graden in een speciale koelkast. Zij vallen dan in een natuurlijke winterslaap. Van daaruit gaan ze de vriezer in, waardoor een pijnloos en redelijk respectvol einde gegarandeerd is. Voor mensen die dit geen prettig idee vinden, bestaat er de mogelijkheid om de gebruikte bloedzuigers tegen een onkostenbijdrage terug te sturen naar de kwekerij. Sinds kort is er een “pensionado vijver” waar de gebruikte bloedzuigers aan de natuur worden over gelaten.