Over mij

Toen ik ruim 20 jaar geleden tijdens mijn opleiding tot “Heilpraktiker” voor het eerst met bloedzuigers in aanraking kwam, was mij volstrekt onbegrijpelijk hoe men met deze methode kon werken. Ik walgde er als het ware van.

Maar na enkele keren bij behandelingen van mensen en dieren aanwezig te zijn geweest, heb ik kunnen zien wat er voor bijzonder mooie en snelle resultaten mee bereikt kunnen worden. Ik ging me er verder in verdiepen en ontdekte snel mijn passie voor de methode. In de loop der jaren maakte de methode steeds meer deel uit van mijn natuurgeneeskundige praktijk. Ik combineer vaak de bloedzuigertherapie met andere natuurgeneeskundige behandelmethodes. Dit wordt doorgaans als zeer positief ervaren en leidt tot mooie resultaten.

3 jaar geleden kwam ik in contact met mijn Duitse collega Andrea Scholand (praktijk in Nordhorn en Rijssen) en snel ontstond er een mooie vriendschap. Wij delen immers dezelfde passie: ook zij heeft de bloedzuigertherapie als specialisatie. De samenwerking is dermate uitgegroeid dat wij tegenwoordig samen opleidingen voor bloedzuigertherapie verzorgen. Door de Biebertaler Blutegelzucht GmbH zijn wij geautoriseerd om behandelaars de basisvaardigheden aan te leren. Meerdere keren per jaar verzorgen wij de basisopleiding bloedzuigertherapie. Mocht u daaromtrent vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

Wie mij nu met de diertjes om ziet gaan, moet vaak lachen. Ik praat met ze, ik moet lachen over hun gedrag, ze hebben nog net geen namen. Ik ben enorm dankbaar dat ik samen met hun zoveel mensen en dieren kan helpen om beter te worden.