Agenda en Info Opleiding

Basisopleiding

Sinds 2013 bieden wij de basisopleiding Bloedzuigertherapie aan. Met een beetje trots mogen wij zeggen dat we sinds 2013 de enige opleider in de Benelux zijn wiens opleiding geaccrediteerd is via het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). 

De basisopleiding vindt over het algemeen plaats in het weekend in het Integraal Gezondheidscentrum te Zaltbommel.

De cursus bestaat uit twee dagen. Op de zaterdag geven wij interactieve theorie content en op de zondag wordt er praktijkles gegeven. Wij houden rekening met een maximaal aantal deelnemers om de best mogelijke aandacht en sfeer te kunnen creëren. De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

De deelnemers moeten voldoen aan een aantal criteria:

  • beschikken over medische basiskennis op HBO niveau
  • nog in een erkende opleiding zitten of reeds afgestudeerd in het medisch of therapeutisch vak bezig zijn
  • als humaantherapeut in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma (bijvoorbeeld hier te behalen)

Ook op aanvraag te organiseren

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus maar schikken de hier aangegeven datums niet? Of heeft u als opleidingsinstituut interesse dat wij een cursus komen geven op locatie? Dit is zeker bespreekbaar, neem contact met ons op!

Certificatiedag

Voor professionals, die de methode willen verdiepen en in de praktijk toepassen, is er een derde dag verplicht, dit is de certificatiedag. Op deze aanvullende dag, die in overleg met de deelnemers gepland wordt, moet iedere therapeut casuïstiek presenteren die in de vorm van intervisie besproken en bediscussieerd gaat worden. Deze dag kan worden afgesloten met een certificaat als “Hirudotherapeut”

Cursus-data 2024

De cursusdatums voor de basiscursus staan vast! Klik op de betreffende datum voor meer informatie.

2 maart 2024: Certificatiedag, Zaltbommel (info alleen toegankelijk voor onze cursisten)

11 mei 2024 (onder voorbehoud) excursie naar de bloedzuiger kwekerij in Biebertal/Frankfurt

16 en 17 maart 2024 basiscursus Zaltbommel

28 en 29 september 2024 basiscursus Zaltbommel

Excursie in de zomer

Elk jaar organiseren wij, exclusief voor onze deelnemers, een uitstapje naar de kwekerij in Biebertal/Frankfurt. Dit event wordt privé georganiseerd en duurt 1 dag. Veel deelnemers kiezen voor een overnachting ter plekke ivm de reistijd, waardoor op de avond voor de excursie een gezellige bijeenkomst plaats vindt. Meer info: klik hier!

Themadagen en verdiepingsdagen

In overleg met onze cursisten vinden het hele jaar door themadagen en verdiepingsdagen plaats. Deze worden in overleg met onze cursisten gepland en zijn alleen voor deze exclusief toegankelijk.

Onze groepen houden wij expres klein .