Agenda

Meerdere keren per jaar bieden wij cursussen, workshops en de basisopleiding aan.

De basisopleiding vindt altijd plaats in het weekend in het Integraal Gezondheidscentrum te Zaltbommel.

Het bestaat uit twee dagen. Op de zaterdag geven wij interactieve theorie content en op de zondag wordt er praktijkles gegeven. Wij houden rekening met een maximaal aantal deelnemers om de bestmogelijke aandacht en sfeer te kunnen creëren. De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Voor professionals, die de methode willen verdiepen en in de praktijk toepassen, is er een derde dag verplicht, dit is de certificatiedag. Op deze aanvullende dag, die in overleg met de deelnemers gepland wordt, moet iedere therapeut casuïstiek presenteren die in de vorm van intervisie besproken en bediscussieerd gaat worden. Deze dag kan worden afgesloten met een certificaat als “Hirudotherapeut”

De deelnemers moeten voldoen aan een aantal criteria:

  • beschikken over medische basiskennis op HBO niveau
  • nog in een erkende opleiding zitten of reeds afgestudeerd in het therapeutisch vak bezig zijn
  • in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma (bijvoorbeeld hier te behalen)

Cursus-datums 2022

De datums voor de cursussen voor 2022 zijn nog niet vastgelegd. In maart, juni en september (op aanvraag ook individueel planbaar bij minimaal 6 deelnemers) vinden onze cursussen plaats, schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt.

Excursie Zomer 2022

Elk jaar organiseren wij exclusief voor onze deelnemers, een uitstapje naar de kwekerij in Biebertal/Frankfurt. Dit event wordt privé georganiseerd en duurt 1 dag. Veel deelnemers kiezen voor een overnachting ter plekke ivm de reistijd, waardoor op de avond voor de excursie een gezellige bijeenkomst plaats vindt. Door de actuele corona-maatregelen kunnen wij nog geen planning aangeven, echter streven wij naar de maand juni.

Themadagen en verdiepingsdagen

In overleg met onze cursisten vinden het hele jaar door themadagen en verdiepingsdagen plaats. Deze worden in overleg met onze cursisten gepland en zijn alleen voor deze exclusief toegankelijk.