Agenda

Basisopleiding

Sinds 2003 bieden wij de basisopleiding Bloedzuigertherapie aan. Met een beetje trots mogen wij zeggen dat we de enige opleider in de Benelux zijn wiens opleiding geaccrediteerd is via het KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). 

De basisopleiding vindt altijd plaats in het weekend in het Integraal Gezondheidscentrum te Zaltbommel.

De cursus bestaat uit twee dagen. Op de zaterdag geven wij interactieve theorie content en op de zondag wordt er praktijkles gegeven. Wij houden rekening met een maximaal aantal deelnemers om de best mogelijke aandacht en sfeer te kunnen creëren. De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

De deelnemers moeten voldoen aan een aantal criteria:

  • beschikken over medische basiskennis op HBO niveau
  • nog in een erkende opleiding zitten of reeds afgestudeerd in het medisch of therapeutisch vak bezig zijn
  • in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma (bijvoorbeeld hier te behalen)

Ook op aanvraag te organiseren

Bent u geïnteresseerd in de basiscursus maar schikken de hier aangegeven datums niet? Of heeft u als opleidingsinstituut interesse dat wij een cursus komen geven op locatie? Dit is zeker bespreekbaar, neemt contact met ons op!

Certificatiedag

Voor professionals, die de methode willen verdiepen en in de praktijk toepassen, is er een derde dag verplicht, dit is de certificatiedag. Op deze aanvullende dag, die in overleg met de deelnemers gepland wordt, moet iedere therapeut casuïstiek presenteren die in de vorm van intervisie besproken en bediscussieerd gaat worden. Deze dag kan worden afgesloten met een certificaat als “Hirudotherapeut”

Cursus-datums 2022

De cursusdatums voor de basiscursus staan vast! Klik op de betreffende datum voor meer informatie.

26-27 maart 2022 basiscursus Zaltbommel volgeboekt

20-21 april 2022 basiscursus Balk volgeboekt

14-15 mei 2022 verdiepingsdag paard Werkendam volgeboekt

11-12 juni 2022 basiscursus Zaltbommel verplaatst naar oktober

1-02 oktober 2022 basiscursus Zaltbommel nog 4 plaatsen vrij


Special: Verdiepingsdag Paard 14 en 15 mei 2022

Één van de bekendste Tierheilpraktikers in Duitsland en auteur van het boek “Blutegeltherapie bei Tieren” zal een verdiepingsweekend komen geven.

Aan de hand van uitgekozen en complexe ziektebeelden van paard (en hond) zullen wij 2 volle dagen lang concepten leren kennen waarin zowel de bloedzuiger als ook algeheel management, voeding, complex homeopathie, kruidengeneeskunde en nog veel meer aan bod gaan komen. Dit weekend is exclusief toegankelijk voor therapeuten die door ons zijn opgeleid. 

De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt en de inschrijvingen starten. Klik hier voor inschrijving en meer info!

Excursie Zomer 2022

Elk jaar organiseren wij exclusief voor onze deelnemers, een uitstapje naar de kwekerij in Biebertal/Frankfurt. Dit event wordt privé georganiseerd en duurt 1 dag. Veel deelnemers kiezen voor een overnachting ter plekke ivm de reistijd, waardoor op de avond voor de excursie een gezellige bijeenkomst plaats vindt. Door de actuele corona-maatregelen kunnen wij nog geen planning aangeven, echter streven wij naar de maand juni.

Themadagen en verdiepingsdagen

In overleg met onze cursisten vinden het hele jaar door themadagen en verdiepingsdagen plaats. Deze worden in overleg met onze cursisten gepland en zijn alleen voor deze exclusief toegankelijk.